Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двоен финал в точките за Мерцедес, Шумахер горд с Фетел

Двоен финал в точките за Мерцедес, Шумахер горд с Фетел

36
0
Михаел Шумахер

Двоен финал в точките записа тимът на Мерцедес в Гран при на Япония, като Михаел Шумахер завърши шести, а Нико Розберг направи страхотно състезание и бе 10-ти при карирания флаг, след като стартира от 23-та позиция.

В екипа особено се гордееха с факта, че помогнаха на пилотите си с изключително бърза работа в пита – от 65 бокса на Сузука само 9 бяха под 21 секунди (общо с влизането и излизането), а 5 от тях бяха дело на механиците на Мерцедес.

Много съм щастлив от постигнатото, тъй като оползотворихме максимално потенциала на колата си и направихме чудесна надпревара – коментира седемкратният световен шампион. – Отборът бе невероятен през целия уикенд и ни помогна страшно много да се справим възможно най-добре. Не мисля, че можеше да се очаква или постигне повече. Бих искал да поздравя Себастиан [Фетел] и екипа му за изключителния им сезон. Наистина е безкрайно емоционално да го видя как печели отново шампионата – много съм щастлив за него и дори малко горд – допълни Михаел.

Нико също бе удовлетворен от резултата си, особено на писта, където по принцип се изпреварва трудно. Той обаче се надява на по-нормален уикенд другата седмица в Корея.

Автомобилът бе на ниво по време на състезанието, стратегиите ни – правилни. Механиците направиха фантастични боксове. През цялата година сме особено силни в този аспект, но днес благодарение на питовете печелехме позиции – особено с Нико при излизането на колата за сигурност. Тогава той прескочи двама съперници. Прекрасна надпревара, чийто връх е коронясването на шампиона – поздравления за Себастиан и Ред Бул за вторите им титли. Той кара безгрешно цял сезон, а заедно с тима си поставиха нови стандарти, с които трябва да се съобразяваме – добави шефът на отбора Рос Браун.