Начало Други Двоен триумф за Никола Цолов на Херес днес

Двоен триумф за Никола Цолов на Херес днес

2104
0
Никола Цолов
Никола Цолов

Страхотни две победи записа Никола Цолов днес на пистата Херес в Испания. Там този уикенд се проведе вторият кръг от шампионата на испанската Формула 4.

След второ място в първата надпревара вчера, днес българският пилот бе безкомпромисен. В спринтовото състезание Никола поведе от полпозишън и не допусна никой да го доближи до края на дистанцията.

По подобен начин се разви и 3-ото състезание по-късно днес, което беше с по-дълга дистанция. Цолов потегли с използвани гуми, за разлика от съперниците си. Затова в първите обиколки той не можеше да се откъсне, но след това дръпна напред.

Точно след изтичане на времето състезанието беше спряно след сериозен инцидент с пилот в средата на колоната. Бяха показани червени флагове и това означаваше край на състезанието и нов успех за Цолов.

Така Българския лъв, както го наричат, записа 3-ата си победа за сезона от 6 състезания. По този начин Цолов излезе начело в шампионата с 95 точки. Втори е Кучарчик, който е със 79 т. и не взе точки от 3-ото състезание на Херес днес.