Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двойна победа във всеки от оставащите три кръга е целта на Ферари

Двойна победа във всеки от оставащите три кръга е целта на Ферари

44
0

Двойна победа във всяко от предстоящите три състезания ще бъде основната цел за екипа на Ферари. Това заяви шефът на отбора Стефано Доменикали след разочароващата за Скудерията надпревара в Сингапур.
В момента основният съперник на пилота на Ферари Фелипе Маса за спечелването на световната титла е Люис Хамилтън от Макларън, който има седем точки повече от бразилеца. За да не позволят на британеца да стане шампион от Ферари трябва да постигнат двойни победи и така да компенсират разликата в точките.
“Има три състезания до края и за всяко ще пристигаме с мисълта, че можем да финишираме на първа и втора позиция – заяви Доменикали. – Имаме потенциала да го сторим, така че целта ни е повече от ясна. Не е лесно да се направи, но не забравяйте, че сме се сблъсквали с много трудни ситуации през последните няколко години. Понякога имахме възможност да победим, друг път за нещастие сме губили, но мотивацията ни все още е същата.”
Доменикали призна още, че всички в екипа са били разочаровани от развоя на събитията в Сингапур, но два часа след приключване на надпреварата увереността в собствените им сили се е върнала и са напълно готови да атакуват отново в Япония.