Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двойна победа за Макларън на Монца

Двойна победа за Макларън на Монца

50
0

Двойна победа спечели тимът на Макларън в Гран при на Италия, като Фернандо Алонсо изпревари съотборника си Люис Хамилтън. Трети е Кими Райконен (Ферари), а Фелипе Маса отпадна с техническа повреда.
###
Двойна победа спечели тимът на Макларън в Гран при на Италия, като Фернандо Алонсо изпревари съотборника си Люис Хамилтън. Трети остана Кими Райконен (Ферари), чийто колега Фелипе Маса отпадна с техническа повреда. Благодарение на този резултат испанецът намали преднината на Хамилтън в класирането за световния шампионат на три точки четири кръга преди края на шампионата. Световният шампион можеше да е още по-близо, но съотборникът му изпревари Райконен след вторите спирания в пита и спечели второто място.
Финландецът вече е на 18 точки от лидера в класирането при пилотите, което го отдалечава значително от борбата за титлата. Шансовете на Маса са още по-малки, след като бразилецът за първи път този сезон не завърши заради техническа повреда. На старта на надпреварата Фелипе успя да изпревари Хамилтън, въпреки че англичанинът си върна позицията малко по-късно до доста спорен начин (след като пресече първия шикан напряко, като двете коли се и подпряха). Стюардите обявиха, че Люис е изпуснал завоя, но до финала последствия нямаше.
Освен Маса само още един пилот не завърши надпреварата. Предното крило на Ред Бул-а на Дейвид Култард буквално се разпадна (след като той пък се беше подпрял с Рено-то на Джанкарло Фисикела) и той катастрофира. На трасето излезе кола за сигурност, която остана на трасето в продължение на пет обиколки.
Четвърто и пето място отново отидоха на сметката на BMW Заубер за пореден път тази година. Роберт Кубица този път остана зад Ник Хайдфелд, но пък извади истински късмет да не загуби позиции, след като автомобилът му падна от крика по време на първото му спиране в бокса.
Нико Розберг (Уилямс) и Хейки Ковалайнен (Рено) отново направиха чудесно каране и се наредиха шести и седми. Последната точка отиде при Дженсън Бътън, като тя е втора и за пилота, и за отбора му този сезон.