Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двойно класиране в точките – подаръкът на Сена и Малдонадо за 70-ия...

Двойно класиране в точките – подаръкът на Сена и Малдонадо за 70-ия рожден ден на Уилямс

66
0
Пастор Малдонадо

Двоен финал в точките записа отборът на Уилямс ден преди 70-ия рожден на ден на основателя си Сър Франк Уилямс. Екипът отбеляза преди началото на състезанието събитието, а след това изпълни прекрасно стратегиите на Бруно Сена и Пастор Малдонадо (с по две спирания в бокса) и ги изведе до седмо и осмо място в Гран при на Китай. Това потвърди още веднъж значително подобреното темпо на FW34 в сравнение с миналогодишния болид, а венецуелският състезател най-после завърши състезание след катастрофата си на Албърт парк и повредата в двигателя на Сепанг.

Отличен резултат и кулминация на упоритата работа на целия тим, на отдадеността на хората ни, съчетана с невероятното каране на пилотите ни, успели да се справят с гумите си и накарали стратегиите си да проработят – бе изключително доволен главният инженер, отговарящ за операциите на пистата, Марк Гилан.

Двойният финал в топ 10 е нещо, което се гонеше от началото на сезона, допълни шефът на поддържащия за Уилямс екип от Рено Лоран Дьобу.

Представянето на Пастор бе изключително за наблюдение. Той е истински боец и запази осмото си място по страхотен начин. Бруно наведе глава и свърши всичко, поискано от него. Поведението на FW34 и постигнатият резултат са доказателство, че шасито и двигателят работят чудесно в комбинация – каза още той.

Сена отбеляза, че износването на гумите му е било много високо. Според него тимът още се напасва и подобрява заедно, като целта е да се върви напред и в следващите стартове.

Днес ни бе много тежко. Загубих места на старта, изпреварванията не се получаваха леко, но темпото ни бе на ниво. Бяхме в състояние да се борим през цялото време и съм щастлив, че спечелих точки – заяви и Малдонадо.