Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двойно класиране в точките за Форс Индия

Двойно класиране в точките за Форс Индия

62
0
Нико Хюлкенберг

Пето и седмо място записа екипът на Форс Индия в Гран при на Европа и всички в отбора бяха наистина щастливи от двойното класиране в точките.

Страхотен резултат за всички в отбора и за мен лично – заяви Нико Хюлкенберг, който финишира пети. – Това място е невероятно постижение след толкова дълго и трудно състезание. Стратегията с два питстопа проработи добри, но последната серия бе особено дълга и бе трудно да удържа колите зад мен, които бяха с по-свежи гуми. На моменти надпреварата бе истински хаос, но пък бе забавно и чувството да преодолееш нещо такова и да постигнеш такъв резултат е великолепно. Имахме късмет с това, че някои болиди отпаднаха, но бяхме на точното място, за да се възползваме.

Пол ди Реста пък единствен успя да направи състезанието във Валенсия с едно спиране в бокса.

Бяхме наистина агресивни с този си подход, но всъщност само ние успяхме да го направим. При такава стратегия не искаш кола за сигурност на трасето, но се случи и определено повлия на състезанието и ми струва позиции. При начина на развитие на надпреварата обаче не можем да сме твърде разочаровани от седма позиция, а и е страхотно, че и двете коли са в точките. Темпото ни като цяло бе силно, но към края определено бе трудно да пазя гумите и имах грижи с колата във финалната фаза – допълни шотландецът.