Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двойно класиране в топ 10 за Форс Индия

Двойно класиране в топ 10 за Форс Индия

28
0
Нико Хюлкенберг

И двете коли на Форс Индия се класираха в топ 10 на днешната квалификация за Гран при на Европа – за първи път през настоящия сезон във Формула 1. В крайна сметка Нико Хюлкенберг даде осмо време, а съотборникът му Пол ди Реста остана десети, но резултатът бе чудесен за екипа.

Страхотно постижение за отбора е да класира и двата болида в Q3, но може би се надявахме на малко по-предни позиции от осма и десета, особено като се има предвид представянето ни досега през уикенда – призна Хюлкенберг. – Не мисля, че повишаването на температурите ни помогна, защото автомобилът бе по-труден за управление днес, твърде нервен на моменти. Що се отнася до състезанието, то близо сме до челото и ще се опитаме да вземем точки.

Ди Реста сподели, че не е направил възможно най-добра обиколка.

Колата ни бе най-бърза в Q2 и ако бях повторил времето си от този сегмент в Q3, щях да съм поне две редици по-напред. Опитвах се да извлека нещо повече, когато блокирах колело и загубих време в последния сектор. Ще опитам да се фокусирам върху положителните неща, тъй като досега вървяхме наистина силно – добави шотландецът.

Шефът на тима Виджай Маля отбеляза, че постижението е прекрасно и въпреки някои малки грешки на пилотите, позициите са достатъчно добри, за да водят битка за точки.