Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двойно отпадане за Испания Рейсинг

Двойно отпадане за Испания Рейсинг

76
0

Нито единият от двамата пилоти на Испания Рейсинг не успя да завърши домашната надпревара на отбора на пистата Каталуния. Бруно Сена отпадна още в първия тур.

– Стартирах страхотно и изпреварих доста състезатели, спечелвайки места в колоната. Вървях 17-и, а това бе прекрасна възможност да покажа на какво съм способен. В четвърти завой обаче просто изпуснах автомобила и състезанието ми приключи там. Безкрайно съм разочарован, че не финиширах. Сега чакам с нетърпение Монако, което чувствам като свой дом – коментира бразилецът.

Съотборникът му Карун Чандок бе сред най-обсъжданите състезатели след финала на испанската надпревара. Той имаше наказание от преместване с пет места на стартовата решетка заради сменена скоростна кутия, а в самия старт претърпя няколко инцидента.

– Наистина не съм доволен от изхода. Случилото се с Хайме [Алгерсуари] е истински срам. Дръпнах се от пътя му, държах болида си настрани, а той просто нави наляво и ме удари. До този момент всъщност бях доволен от състезанието си – заяви индиецът. – Опитах се да пазя меките си гуми в началото и темпото ми – в сравнение с това на други болиди – бе добро. Постепенно се отдалечавах от [Лукас] ди Граси. Но дори след като сменихме предното крило, не можех да продължа: имаше прекалено много повреди по окачването.