Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двойно отпадане за Уилямс

Двойно отпадане за Уилямс

34
0

Две катастрофи претърпяха пилотите на Уилямс в Гран при на Монако. Нико Хюлкенберг се удари в тунела още в първата обиколка, а Рубенс Барикело – в 31-я тур от надпреварата. Бразилецът бе особено разочарован, тъй като направи великолепен старт, спечелвайки три позиции.

– Случилото се беше абсолютна изненада. Потеглих толкова добре, а колата започна да се държи странно след спирането в бокса. Воланът в частност въобще не беше в ред. Проблемът се задълбочаваше и накрая катастрофирах. Трябва да проверим какво стана и да открием какъв проблем имаше – сподели Рубенс.

Техническият директор Сам Майкъл обясни, че нещо се е счупило в задната част на болида на Барикело, но не бе в състояние да уточни какво.

Нико Хюлкенберг пък не успя да завърши и първия тур. Германецът имаше проблем със съединителя още по време на загряващата обиколка – планката на волана му не работеше. Счупено захващане на предното крило обаче бе причината за сериозния му удар в тунел, вследствие на който отпадна от битката в самото начало.

– Очевидно не потеглих добре, а и грижите със съединителя ме пратиха назад в колоната. След това не съм напълно сигурен какво точно се случи. В един момент почувствах нещо странно в болида, а в следващия бях в бариерата. Наистина съм разочарован, че не можах да завърша състезанието, но това е животът – философски се примири Хюлкенберг.