Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двойно отпадане за Уилямс

Двойно отпадане за Уилямс

46
0

Разочарован остана отборът на Уилямс от Гран при на Бразилия, след като пилотите на тима показаха добро темпо в началото на надпреварата, но и двамата не я завършиха.

Нико Розберг вървеше на 4-а позиция, когато бе принуден да се прибере в бокса заради предполагаема повреда на скоростната кутия. Това е първо отпадане на немския състезател за 2009 г. и неудовлетворението пролича ясно от жеста му (вдигане на рамене), докато наблюдаваше от пита как продължава състезанието без негово участие.

– Направих добър старт, спечелих една позиция и успях да се опазя от катастрофите пред мен. Дори стигнах третото място, но [Роберт] Кубица ме задмина при рестарта след прибирането на колата за сигурност. И четвърти ми беше добре, тъй като бяхме със силна стратегия и добро темпо. Всичко изглеждаше чудесно, докато се появи проблемът с трансмисията. Срамота – нещастно завърши Нико.

Съекипникът му Казуки Накаджима от своя страна закачи Тойота-та на Камуи Кобаяши и се разби в предпазните мантинели. Японецът бе невредим, но и недоволен от приключването на състезанието му.

– С малко късмет спечелихме позиции на старта, след което напредвах в колоната след всички инциденти. След подновяването на надпреварата бе доста трудно. Не успях да си удържа мястото. Накрая катастрофирах и съм разочарован – каза той.