Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двойно отпадане за Върджин

Двойно отпадане за Върджин

56
0

Двойно отпадане записа отборът на Върджин в надпреварата на пистата Албърт парк в Мелбърн. Пилотите на тима стартираха от питлейна, тъй като екипът работи по подаването на гориво и в двете коли, връщайки се към спецификациите от петък. След това Тимо Глок искрено се забавляваше в началото, когато се бореше с няколко болида около себе си, включително Михаел Шумахер, а и колата му вървеше с прилично темпо. Немският пилот поддържаше скоростта по чудесен начин, когато 15-а обиколки преди финала отново се появи проблем.

– Оказа се, че един компонент се е разхлабил и заради това лявото задно окачване се движеше необичайно. Ако не се бе случило това, мисля, че щях да финиширам – сподели Глок.

Лукас ди Граси от своя страна призна, че с екипа му не са уцелили момента за смяна на гумите интермедия със сухи. След това обаче бразилецът бе сполетян от вече пословичните повреди на хидравликата на Върджин.

Техническият директор Ник Уирт пък заяви, че проблемът с размера на резервоара нямало да се отрази на Глок, ако не бе техническата повреда в неговия Върджин.

– Стигнахме на 70% от дистанцията с Тимо и бяхме на път да финишираме. Така че основната цел остава да завършим състезание, но имаме ясни знаци, че представянето ни се подобрява – каза още Уирт.