Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двойно отпадане за Заубер

Двойно отпадане за Заубер

67
0

Нито един от пилотите на Заубер не финишира в Гран при на Китай, след като Педро де ла Роса получи повреда, а Камуи Кобаяши бе отнесен при катастрофата на Витантонио Лиуци (Форс Индия) в първата обиколка след старта.

– Дълбоко съм разочарован, разбира се. Взехме правилно решение по отношение на гумите. Стартирах със сухи и успях да удържа колата в лекия дъжд. Беше чудесно да изпреварвам, докато стигнах четвъртата позиция. В подобна ситуация наистина трябва да финишираш и изпуснахме страхотен шанс днес. Не знам какво точно се случи. Почувствах, че нещо не е наред с двигателя и после просто спрях в девети завой – горчиво коментира испанецът.

Японският му съотборник нямаше никакъв късмет, но този път бе пометен в инцидент не по негова вина.

– Очевидно е, че надпреварата днес бе вълнуваща за наблюдаване, но разочароваща за нас – бе обобщението и на техническия директор Джеймс Кий. – Камуи бе невинна жертва в катастрофа. Педро правеше отлично състезание след перфектна работа заедно с екипа по отношение на гумите. Вървеше четвърти с достатъчно добро темпо и се бореше с Виталий Петров. Проблемът му е свързан с агрегата, но не можем да кажем дали се счупи нещо в двигателя или е свързано с шасито. Трябва да анализираме нещата, когато колите се приберат – допълни той.