Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двойното натоварване няма да е проблем за Феликс да Коща

Двойното натоварване няма да е проблем за Феликс да Коща

31
0
Абу Даби,Антонио Феликс да Коща,Ред Бул

Все още не е ясно къде и какво ще кара през 2013 г. младата надежда на Ред Бул, Антонио Феликс да Коща. Португалецът вероятно ще направи нов сезон в световните серии Рено, като паралелно с това се очаква в някои от петъчните дни на състезателните уикенди да получава шанс за изява в екипа на Торо Росо.

21-годишният пилот няма да бъде заподозрян в конфликт на интереси, вярва мениджърът на Арден, Жулиен Русе. През 2012 г. Да Коща кара за Арден в световните серии Рено и в същото време участва в GP3 за противниците от екипа шампион на Мич Евънс.

„Миналата година бе тест за характера и професионализма на Антонио“, обясни Русе пред Аутоспорт. „Той се приспособи към ситуацията и не си позволи работата му да вреди на нито една от двете програми. Не мисля, че са много хората, които да могат успешно да се справят с подобна ситуация.“

Да Коща е смятан за най-голямата надежда в програмата за млади пилоти на Ред Бул, като през 2012 г. спечели вицешампионска титла в световните серии Рено и освен това стана трети в GP3. Той показа добро темпо на тестовете за млади пилоти в Абу Даби и ако един от двамата титулярни пилоти на Торо Росо не започне сезона убедително е възможно португалецът дори да направи своя дебют в Гран при през тази година.