Начало Moto News Джак Милър остава пилот на Дукати и през следващата година

Джак Милър остава пилот на Дукати и през следващата година

132
0
Джак Милър
Джак Милър, снимка Дукати

Джак Милър ще бъде пилот на Дукати и през следващия сезон. Това бе потвърдено днес след като австралиецът постигна съгласие с италианската марка договорът му да бъде удължен с още една година. Това ще e втори сезон на Милър със заводския тим на Дукати и пети такъв с тяхна машина, след като прекара три години в отбора на Прамак. 

От началото на настоящата кампания Милър бе много бърз в предсезонните тестове, но финишира двете състезания в Катар на девета позиция. След това отпадна в Гран при на Португалия на пистата Алгарве, което застраши неговата позиция в екипа. После Джак спечели две поредни победи с Дукати на испанската писта Херес и френската Льо Ман. Това гарантира оставането му в тима и през 2022. Негов съотборник ще продължи да бъде Франческо Баная.

„Много се радвам, че ще продължа приключението си с отбора на Дукати и през следващия сезон. Носенето на техните цветове е голяма чест за мен. Двете ми победи са като сбъдната мечта. Това нямаше да е възможно без всички във фабриката. Благодаря на  от Джиджи, Паоло, Давиде и Клаудио за това, че повярваха в мен. Сега вече мога изцяло да се концетрирам върху предстоящите състезания. В момента сме четвърти в класирането, но не далеч от върха. Сезонът е дълъг, така че се надявам да продължа доброто си представяне и на Муджело. Форца Дукати!“, сподели Милър.


„Щастливи сме да обявим, че ще разчитаме на Джак Милър и през сезон 2022. Той е голям професионалист и е много талантлив. Успя да осигури два успеха в доста различни условия след тежкия старт на кампанията. Със сигурност е състезател, който много добре се адаптира към мотора. Очаквам Джак и Франческо да са основни претенденти за титлата както през тази, така и през следващата година“, заяви генералният мениджър на Дукати Джиджи Дал’Иня.