Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джеф Гордън: „Kаниха ме да карам във Ф1“

Джеф Гордън: „Kаниха ме да карам във Ф1“

49
0

Четирикратният шампион в НАСКАР и абсолютно явление в американския автомобилизъм за последните години Джеф Гордън, заяви наскоро, че е бил поканен преди 4 години да се включи в световния шампионат на Ф1. Предложението е било от страна на Бритиш Американ Рейсинг, което обаче е включвало първоначален двегодишен период в КАРТ с тима на Бари Грийн, който също е бил спонсориран от Бритиш Американ Тобако. Не е имало гаранция обаче, че след престоя му в тима, той няма да отстъпи мястото си на Жак Вилньов.
Гордън разсъждава: „Тогава имах две титли в НАСКАР, бях с най-добрия екип, най-силния тим и кола, най-добрите и мощни спонсори. Казах на хората от БАР, че съм поласкан, но тук (НАСКАР) имах всичко, което бих могъл да желая. За мен, отиване във Ф1 щеше да е крачка назад, колкото и невероятно да звучи, без гаранция какво ще стане с мен в бъдеще“.
Гордън наскоро все пак управлява кола от Ф1 (БМВ-Уилямс-а на Монтоя) на Индианаполис, като впечатли екипа на Уилямс, нещо доста трудно постижимо. Твърде възможно е скоро да се появят нови предложения от Ф1 към него, най-вече и заради неговите качества на бърз пилот, както и заради неговия статут в САЩ.
Джеф Гордън е един от най-популярните спортисти въобще в САЩ, голямо име, еднакво обичан и мразен. Той е и един от малкото спортисти и може би единствения автомобилен състезател, гостувал на Лари Кинг в предаването му по CNN. Популярността му е сравнима с тази на Михаел Шумахер във Ф1.