Начало Formula E News Джейк Денис записа успех в първото състезание по улиците на Лондон

Джейк Денис записа успех в първото състезание по улиците на Лондон

414
0
Джейк Денис
Джейк Денис, снимка Формула Е
Джейк Денис спечели първото състезание на новата улична писта в Лондон. Пилотът на БМВ Андрети стартира от втора позиция и изпревари лидера Алекс Лин с Махиндра. Така британецът записа втори успех от началото на сезона след този във Валенсия. До него на подиума се качиха Ник де Врис с Мерцедес и Алекс Лин с Махиндра.

На старта най-доброто потегляне бе за Алекс Лин, следван от Денис. В по-задната част на колоната Алекс Симс отпадна след като се удари с Мич Еванс.

В следващите няколко минути Джейк се движеше плътно зад Лин. И двамата състезатели активираха своите атакуващи режими по едно и също време, без да загубят позиции. При втората активация пилотът на Махиндра допусна грешка при спирането за десети завой. Това позволи на пилотът на БМВ Андрети да има достатъчно предина при второто му преминаване през атакуващата зона. Междувременно Ник де Врис изпревари Себастиен Буеми и излезе на трета позиция.

До края на надпреварата Джейк Денис контролираше своето темпо и спечели с аванс от над 5 секунди пред де Врис, който изпревари Алекс Лин броени минути преди финала благодарение на своя фен-бууст.


Четвърти и пети финишираха Себастиен Буеми (Нисан) и Андре Лотерер с Порше. След тях се наредиха пилотите на Ауди Рене Раст и Лукас ди Граси. Топ 10 допълниха още Щофел Вандоорн с втория Мерцедес, световният шампион Антонио Феликс да Коща (DS Techeetah) и Оливър Роуланд (Нисан).

Малко след края на състезанието пилотите на Нисан бяха дисквалифицирани заради прекомерно използване на електрическа енергия. Така в зоната на точките попаднаха Едоардо Мортара (Вентури) и Паскал Верлайн с Порше.