Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джеймс Алисън започва работа във Ферари на 1 септември

Джеймс Алисън започва работа във Ферари на 1 септември

61
0
Джеймс Алисън

Джеймс Алисън започва официално работа във Ферари на 1 септември, съобщиха от Скудерията. От отбора потвърдиха, че са привлекли бившия технически директор на Лотус.

Напускането на британеца на тима от Енстън бе обявено в началото на май. След това имаше различни слухове къде ще отиде, но доста бързо се избистри и остана единствено информацията, че ще се присъедини към техническия екип в Маранело. Окончателното споразумение с Ферари бе сключено миналата седмица, точно преди Гран при на Унгария.

Алисън вече е работил с Фернандо Алонсо, при това в периода, когато испанецът спечели двете си титли с Рено. Във Ферари той става технически директор, отговарящ за шасито. Пат Фрай пък ще заеме нов пост – директор на инженерния департамент. И двамата ще се отчитат директно пред шефа на екипа Стефано Доменикали.

Джеймс Алисън завършва Кеймбридж през 1991 г. и веднага след това постъпва на работа в Енстън (като тогава отборът е Бенетон) в аеродинамичния отдел. Няколко години по-късно оглавява аеродепартамента на Ларус преди да се върне в Бенетон в средата на 90-те години на миналия век. През 2000 г. се прехвърля в Маранело, където работи за Ферари в продължение на 5 години и отново се връща в Енстън (тогава вече в Рено) през 2005-та. За технически директор бе назначен през 2009 г.