Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джеймс Роситър ще кара за Форс Индия в петък

Джеймс Роситър ще кара за Форс Индия в петък

67
0
Джеймс Роситър

Джеймс Роситър ще кара болида на Форс Индия в първите петъчни тренировки на пистата Силвърстоун преди Гран при на Великобритания, съобщиха от тима. Той ще заеме болида на Адриан Сутил.

В момента работата на Джеймс за отбора е в симулатора, като идеята на екипа е чрез предстоящото му първо участие в петъчни тренировки, той да помогне за развитието на симулатора им и максималното му приближаване до реалните условия на пистата. Затова и предвиденото каране на британеца ще се състои, ако трасето е сухо, за да се съберат колкото се може повече точни данни.

Това е невероятна възможност и очаквам с нетърпение да взема участие в официална тренировъчна сесия по време на Гран при уикенд – коментира 29-годишният Роситър. – Фактът, че състезанието на Силвърстоун е домашно за мен, прави новината още по-сладка. Основната причина, поради която ще карам колата, е да помогна на отбора да развие програмата на симулатора, върху която работя от почти 12 месеца. Карах автомобила по време на зимните тестове през февруари. Ценно е да имам друга възможност да натрупам повече опит с истинския болид и да се уверя, че е в хармония със симулатора.

Роситър има опит с работата по време на изпитания. Той е бил тест пилот на отбора на Хонда през 2006 г., 2007 г. и 2008 г., като през сезон 2007 е бил и тест пилот, и резервен пилот на Супер Агури.