Начало Автомобили Дженерал Моторс може да съкратят до 10 000 работници в Европа

Дженерал Моторс може да съкратят до 10 000 работници в Европа

79
0

Възможно е Дженерал Моторс да съкратят до 10 000 работни места като част от своя план за преструктуриране в Европа, като компанията се надява да финализира всички детайли в рамките на три седмици.

Ник Рейли – временно изпълняващият длъжността директор на европейското поделение на GM, заяви, че концернът трябва да редуцира производството си в Европа с между 20 и 25% като част от своя план за 3,3 милиарда евро.

„Компанията е готова да вложи и част от своите пари, за да финасира преструктурирането, но се надява да получи средства и от европейските правителства“, каза той, разкривайки, че GM ще инвестират около 2 милиарда евро в преструктурирането.

„Не можем да бавим повече тази ситуация, трябва да започнем с преструктурирането. Имаме добър план, но предпочитам да не разкривам детайлите около него днес“, добави Рейли.

GM размислиха относно плановете си за продажбата на марката Опел на канадската компания Магна Интернешънъл по-рано този месец, като по този начин рискуват конфронтация с някои европейски страни.