Начало Автомобили Дженерал Моторс закриват Сааб

Дженерал Моторс закриват Сааб

75
0

Дженерал Моторс започват процедура по закриване на шведската марка Сааб. След като всички преговори за продажбата на марката пропаднаха, затова за GM не остана друга алтернатива, освен да прекрати съществуването й, поставяйки по този начин съдбата на 3400 работници в Швеция под въпрос.

Изявлението с неприятната новина бе направено рано днес, след като преговорите и с последния желаещ – Спайкър Карс, пропаднаха.

„Съжаляваме, че не успяхме да осъществим тази трансакция със Спайкър Карс“, бе краткият коментар на президента на GM Европа – Ник Райли.

Очевидно проблемът основно се корени в американския концерн, тъй като това не е единственият опит за продажбата на Сааб от страна на GM. След като беше постигната сделка с Кьонигсег по-рано тази година, Дженерал Моторс не успяха да уредят всички процеси по прехвърлянето на собствеността навреме, вследствие на което компанията за производство на суперавтомобили нямаше друг избор, освен да се откаже и да оттегли офертата си. Така или иначе обаче, изглежда че автомобилният свят ще трябва да се прости с една от най-уникалните си марки.