Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дженсън Бътън: Много специална победа

Дженсън Бътън: Много специална победа

53
0
Австралия 2012,Дженсън Бътън,Макларън

Дженсън Бътън бе изключително доволен след като успя без особени проблеми да постигне първата си победа за сезона и да поведе в класирането при пилотите. Англичанинът успя още на старта да изпревари своя съотборник в Макларън, Люис Хамилтън, и до края нямаше абсолютно никакви проблеми да задържи преднината си.

Това бе третата победа на Бътън в Австралия след 2009 и 2010 г.

„Много специална победа за мен“, обясни Бътън. „Да започнеш годината с победа е много важно. Постигането на двойна победа в квалификацията и победата в състезанието днес ни извежда в чудесна позиция за следващите състезания, така че искам да изкажа огромно благодаря на всички в отбора.

Радвам се, че заминаваме за Малайзия като водачи в класирането, но това не е най-важното сега. Мисля да се порадвам на успеха със семейството и приятелите си. Едва утре ще мислим за Малайзия.“

Бътън имаше комфортна преднина, когато 11 обиколки преди края на състезанието на пистата се появи кола за сигурност и това стопи аванса му. Все пак това му позволи да спести гориво, което както самият той обясни е било важно.

„Най-големите ни притеснения бяха при излизането на колата за сигурност. Защото когато имаш 10 сек преднина и е вече 18 часа е малко притеснително, дали ще успееш да запазиш температурата на гумите в нужните граници.

Все пак успях, а освен това спестихме и гориво, което бе много важно за нас. После на рестарта се справихме добре. Успях да се измъкна напред и да контролирам събитията.“