Начало Избрани Джеръми Кларксън спази своето обещание и почерпи с бира целия отбор на...

Джеръми Кларксън спази своето обещание и почерпи с бира целия отбор на Алпин

2029
0
Алпин F1
снимка, Алпин

Джеръми Кларксън почерпи отбора на Алпин с бира. Британският журналист спази обещанието си, дадено в края на миналия месец и донесе цяло ремарке с пиво „Хокстоун“ в базата на тима в Енстън.

По-рано тази година Кларксън посети откриващия кръг за сезона в Бахрейн. 63-годишният журналист и писател коментира кога е гледал на живо първия си старт от F1. Той също така заяви, че F1 е по-интересна по телевизията, отколкото когато присъства на живо

Водещият на предаването „The Grand Tour“ и „Фермата на Кларксън“ публично обеща да почерпи с бира целия тим на Алпин. Разбира се, условието това да е случи е Естебан Окон да успее да се класира на подиума в Гран при на Монако.

В крайна сметка Окон успя да запише подиум в Монте Карло. Пилотът на Алпин потегли трети и финишира трети на тясното улично трасе. Това бе първи подиум за французина след победата му в Гран при на Унгария 2021. Пилотът на Алпин бе избран от феновете за пилот на деня. Малко след това Окон се включи в Туитър, за да привлече вниманието на Кларксън и да му напомни за даденото обещание.

Днес Кларксън изпълни своето обещание към френския отбор. Британецът пристигна в Енстън с трактор Ламборгини, който имаше ремарке, пълно с бира „Хокстоун.“

От Алпин приветстваха 63-годишният британец и споделиха снимки от пристигането му във фабриката в Енстън с коментар „Изпълни думата си. Наздраве за бирата, Джереми Кларксън!.“ Тимът показа как бившият водещ на BBC Top Gear изважда бутилки с бира, за да ги раздаде на служителите във фабриката. Кларксън отдели малко време и проведе разговор със самия Окон.

Колко точно е струвало обещанието на британския журналист? По принцип една бутилка бира Хокстоун струва около 2.50 британски паунда. В същото време във фабриката на Алпин в Енстън работят около 1000 служители. Следователно Кларксън е трябвало да изхарчи около 2500 паунда, за да удържи на думата си.