Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джилет и Еклестън са се срещнали за бъдещето на Донингтън

Джилет и Еклестън са се срещнали за бъдещето на Донингтън

38
0

Шефът на пистата Донингтън Парк, Саймън Джилет, пътува до Спа-Франкоршамп миналия уикенд, за да каже на Бърни Еклестън, че плановете за домакинство на кръг от Формула 1 през 2010 година продължават с пълна сила.

Говореше се, че Донингтън има финансови и организационни проблеми, които ще попречат на пистата да бъде домакин на Гран при на Великобритания през 2010 година. Поради тази причина Еклестън каза, че Силвърстоун остава алтернатива за догодина.

„Нещата бяха трудни покрай финансовата ситуация на глобалните пазари, но нещата изглеждат добре сега“ – коментира той пред „Daily Express“. „Сега МакАлпин (компанията конструктор) работи на мястото и напредва с пълна сила.“

„Всичко, което мога да кажа, е, че очакваме да имаме една страхотна Гран при на Великобритания и ще приветстваме Формула 1 на Донингтън следващата година“ – допълни Джилет.

78-годишният Еклестън също изрази увереност, че Донингтън ще се справи с работата, но не пропусна да предупреди Джилет, че Силвърстоун остава като алтернатива за следващата година.