Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джон Буут: Маруся е в най-добрата си форма

Джон Буут: Маруся е в най-добрата си форма

31
0
Джон Буут

Отборът на Маруся се намира в най-добрата си форма, каза шефът на тима Джон Буут. След предсезонните тестове екипът е уверен във възможностите си и в новия болид, който показа обещаващи резултати по време на изпитанията.

Някои аспекти от зимната ни подготовка бяха предизвикателство, но въпреки това чувството, с което се насочваме към Гран при на Австралия, е силен оптимизъм – коментира Буут.

Той също така изрази удовлетворението си от работата на екипа, конструирал автомобила за сезон 2013 MR02:

В много отношения ние сме в най-добрата си форма като отбор и всички вярваме в това, очакваме с нетърпение 19-те състезания пред нас и се надяваме да са позитивни. Нашият нов пакет се представи добре в предсезонните тестове с окуражителни знаци по отношение на представяне и издръжливост.

Шефът на Маруся сподели, че не е изцяло наясно с развитието на колата спрямо съперниците, но тимът е уверен, че върви в правилната посока:

Все още е рано да оценяваме напълно прогреса, който сме направили за 2013 г., тъй като това по принцип се разкрива в Мелбърн. Но поемаме по дългото пътуване до там, чувствайки се уверени в посоката, в която вървим.

Основният съперник на Маруся е отборът на Катерам, който миналата година изпревари тима от Бенбъри и зае десето място в първенството, ставайки последният отбор, получил пари от разпределението на търговските права във Формула 1. Маруся претърпя сериозно развитие през изминалия сезон, а статистиката показва, че бе отборът с най-сериозно подобрение на аеродинамичното си притискане през цялата година. Дали обаче екипът ще успее да се изкачи по-напред в класирането през 2013-а, ще разберем с течение на времето. Повече подробности относно борбата между Маруся и Катерам можете да намерите в новия брой на ClubS1 (158).