Начало Избрани Джон Елкан: Ферари разполага с двама страхотни пилоти в лицето на Льоклер...

Джон Елкан: Ферари разполага с двама страхотни пилоти в лицето на Льоклер и Сайнц

1578
0
Карлос Сайнц, Шарл Льоклер, Ферари
снимка: Ферари

Президентът на Ферари Джон Елкан подчерта важността на работата в екип. Според него, италианският екип разполага с двама страхотни пилоти в лицето на Шарл Льоклер и Карлос Сайнц. В момента Скудерията има бърз автомобил и се стреми към двете титли в световния шампионат през 2022 г.

Шарл Льоклер е лидер в борбата за титлата при пилотите с 27 точки пред съперника си от Ред Бул Макс Верстапен. Междувременно съотборникът на Льоклер, Карлос Сайнц, изостава с 48 точки след две поредни отпадания.

В миналото, Ферари използва отборни заповеди, за да гарантира, че водещият им пилот ще спечели възможно най-много точки. Двата най-ярки примери бяха бразилците Рубенс Барикело и Фелипе Маса, които редовно бяха инструктирани да пропуснат пред себе си съответно Михаел Шумахер и Фернандо Алонсо.

Досега шефът на екипа на Ферари Матиа Биното обясняваше, че Льоклер и Сайнц ще останат равнопоставен. Според него, Ферари няма нужда от отборни заповеди.

Елкан се гордее от екипната работа на Ферари

Но каквото и да се случи занапред, Елкан очаква динамиката между двамата настоящи пилоти на Скудерията да бъде предимство за отбора.

„Ферари разполага с двама страхотни пилоти в лицето на Льоклер и Сайнц. По-важното е, че те работят като отбор. Това е от изключително значение за Ферари“, уточни той.

Лично аз се гордея с това, че Ферари работи много добре като отбор, като се започне от механиците и стигне до инженерите и пилотите.“

През 2020-та, 48% от резултатите ни при питстоп бяха под три секунди. След това през 2021 г. те достигнаха 78%. Тази година имаме 89%. Това е доста показателно.“

Елкан присъстваше на Гран при на Емилия Романя на пистата Имола. Тогава всички във Ферари искаха да осигурят силни резултати за очакващите го тифози на домашната им писта.

Италианско-американският бизнесмен често остава извън полезрението на обществеността. Въпреки това той винаги е в непосредствена близост до екипа. 

Близък съм с както с Матия, така и с нашите пилоти, инженери и механици. Това, което наистина има значение за мен, е да сме наистина близо до върха, а не само видимо“, каза той.

Смятам, че е прекрасно да се види как шампионатът става забавна, както и колко се е  увеличила конкурентоспособността. В момента във Формула 1 идват много млади таланти. Самият аз отдадох дължимото на Чейс Кери и Стефано Доменикали за страхотната работа, която свършиха, давайки бъдеще на F1. Вярвам, че предстои светло бъдеще за любимия ни спорт“, завърши Джон Елкан.

По време на уикенда в Маями, Ферари ще представи ново задно крило и ще повиши мощността на своя двигател. Целта на Скудерията е да се противопостави на екипа на Ред Бул.