Начало Други Джони Хърбърт обмисля прехвърляне в НАСКАР

Джони Хърбърт обмисля прехвърляне в НАСКАР

58
0

Бившият пилот от Гран при – Джони Хърбърт, обмисля възможността да вземе участие в американските серии НАСКАР, след като шампионатът, в който той се състезаваше до момента – Спийдкар, бе закрит тази седмица. Хърбърт дори успя да спечели титлата в Спийдкар през 2008-ма, но тази година тя му бе отнета от Джани Морбидели.

Последното участие на Джони Хърбърт във Ф1 бе през 2000-та година, когато той се състезаваше за тима на Ягуар. След това обаче той запази популярността си в автомобилния свят, а ето че сега пред него стои ново предизвикателство – да се състезава в страната на неограничените възможности.

„Винаги съм искал да се състезавам в НАСКАР“, сподели пред медиите Хърбърт, който отпразнува 45-тия си рожден ден миналия четвъртък и добави:

„Следя шампионата от няколко години. Беше ми приятно да се състезавам в Спийдкар сериите, така че се надявам, че карането на автомобил от НАСКАР по овал също ще ми бъде приятно. Знам, че не мога просто да отида там и да кажа: ‘Аз съм бивш Ф1-пилот, дайте ми да карам’ – трябва да се опиташ първо да сключиш сделка и да си намериш спонсори, за да може да се получат нещата.“