Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джордан с двигатели Тойота и догодина

Джордан с двигатели Тойота и догодина

43
0

Джордан и Тойота обявиха официално днес, че са подписали продължението на договора, според който “жълтите” карат с двигатели на японския тим.

Съвместната работа с Тойота е ключов елемент в развитието на отбора ни и аз лично съм удовлетворен, че ще продължим сътрудничеството си – заяви шефът на Джордан Колин Колес. – Намираме се в средата на година на преход и издръжливостта на моторите е от изключително голямо значение за нас, за да съберем важни данни за развитието си на болида за 2006 г.

От Тойота допълниха, че условията на контракта са подобни на сега съществуващия. Джордан, както и понастоящем, ще получават същата спецификация агрегат, с която карат и пилотите на японския екип.

Тойота са на доста напреднал етап от развитието на двигателя си 2,4 литра V8, с какъвто задължително ще се кара през следващия сезон.

Новината дойде два дни, след като Джони Хърбърт (на снимката с Колин Колес) стана мениджър в Джордан. Бившият пилот от Формула 1 зае новосъздаден пост, като отговорностите му са свързани с пилотите, медиите, партньорите и спонсорите. 41-годишният англичанин вече работи, след като назначението влезе в сила веднага.