Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джордан шокиран от признанието на Рено

Джордан шокиран от признанието на Рено

53
0

Бившият шеф на отбор Еди Джордан бе шокиран от новините, че Флавио Бриаторе и Пат Саймъндс действително са инструктирали Нелсън Пикет младши да катастрофира по време на Гран при на Сингапур миналата година. Той нарече тази тактика „напълно смехотворна“.

Преди седмица щях да бъда много изненадан, но след като бях на Монца през уикенда, вече не толкова“ – коментира той пред „BBC“. „ФИА изглежда има очевидно доказателство, че това действително се е случило. Двамата (Бриаторе и Саймъндс) напуснаха – или Рено ги освободиха, не съм много сигурен – но си създавам впечатлението, че не е било разумно да останат.

Джордан счита, че въпросното съобщение на Рено представлява своебразно признание преди изслушването пред Световния съвет по моторните спортове, което ще се проведе на 21 септември: „Мисля, че те не го оспорват – следователно ако допуснем, че няма да оспорват обвиненията, то това е признание. Ето как го виждам: законово може да има и друг аргумент, но като един нормален човек аз виждам това като признание и съм изненадан.

Това е история, която дори и сам не можеш да си представиш. Как можеш да кажеш на пилота си: ‘Виж, ако искаш да запазиш мястото си, трябва да направиш това’… тъй като ги има усложненията с безопасността – безопасността на маршалите, безопасността на водача – караш някой да направи нещо, което е напълно смехотворно.

Ирландският бивш шеф на отбор, подчертава, че за 30-годишния си опит не се е натъквал на подобен прецедент и не може да си представи, че някой може да е толкова отчаян, за да инициира подобен инцидент.