Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джордж Ръсел е новият директор в GPDA

Джордж Ръсел е новият директор в GPDA

1722
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Уилямс

Джордж Ръсел е новият директор в Асоциацията на пилотите във Формула 1 (GPDA – Grand Prix Drivers’ Association). Състезателят на Уилямс заема овакантената от Ромен Грожан позиция. Алекс Вурц е председател на GPDA. Организацията има и двама директори – до миналия сезон това бяха Себастиан Фетел и Грожан. Пилотът на Астън Мартин продължава да изпълнява тези си задължения, но французинът вече не е част от F1. В асоциацията са избрали и четвърти човек, който да влезе в ръководството. Анастасия Фаул е работила през последните години като юрисконсулт на GPDA, а сега ще е първият директор, който не е състезател в Гран при. Грожан ще продължи да работи с организацията като съветник.

„За мен е чест и привилегия да стана директор на GPDA. Оценявам подкрепата на колегите си и доверието в мен. Осъзнавам каква отговорност е това“, заяви Джордж Ръсел.

„През шестте десетилетия на съществуването си GPDA е неразделна част от работата по безопасността в F1. Нямам търпение да се справим с новите предизвикателства заедно с Анастасия, Себастиан и Алекс.“

Грожан пък освен като съветник на асоциацията ще се изявява през сезон 2021 и като експерт за Canal Plus. Телевизионният канал притежава правата за излъчване на стартовете от Формула 1 във Франция.