Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джордж Ръсел в кокпита на Мерцедес днес

Джордж Ръсел в кокпита на Мерцедес днес

4457
0
George Russell (GBR) Williams Racing. Hungarian Grand Prix, Saturday 31st July 2021. Budapest, Hungary.

Джордж Ръсел ще тества днес болида на Мерцедес на пистата Хунгароринг. Изпитанието ще е част от подготовката на 18-инчовите гуми на Пирели за следващия сезон във Формула 1. Сядането на Джордж в кокпита на Черната стрела допълнително засилва слуховате, че той ще бъде вторият пилот в екипа догодина до Люис Хамилтън. От отбора заявиха по-рано, че ще направят своя избор за съотборник на шампиона през лятната пауза.

Ръсел спечели първите си точки като пилот на тима от Гроув през уикенда и според мнозина именно той ще бъде избран. В Уилямс вече били наясно, че Джордж ще си тръгне и търсят негов заместник. Валтери Ботас е една от опциите, а се спрягат и имената на други протежета на Мерцедес като Ник де Врийс.  Връзките между двата екипа ще се засилват. От 2022 г. Уилямс ще ползва цялото задно окачване и скоростна кутия от партньорите си.

Тестът няма да бъде първото появяване на Ръсел в Мерцедес на Хунгароринг. Точна на тази писта той направи първото си изпитания за тима от Бракли още през 2017 г. и постигна неофициално най-добро време с гумите хиперсофт.

Всичките 10 отбора от Формула 1 участват в програмата за изпитване на гуми на Пирели за следващия сезон. Пробите се провеждат при строго контролирани условия и с предоставяне на ограничени данни от работата на колите.

Макларън и Ферари също участват в 18-инчовите тестове на Пирели тази седмица, като Ландо Норис ще работи днес, а Даниел Рикиардо в сряда. Ферари не бяха обявили до снощи, кой ще кара за тях.