Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джорджо Асканели отива във Ферари?

Джорджо Асканели отива във Ферари?

75
0
Джорджо Асканели

Джорджо Асканели напусна поста технически директор на Торо Росо и името му вече се спряга за място във Ферари.

На пистата Хокенхайм шефът на тима Франц Тост опита да отхвърли появилите се миналата седмица слухове, че инженерът е предпочел да си тръгне от Фаенца, тъй като не може да постигне съгласие с началниците относно развитието на настоящия болид на тима.

Мога да ви кажа единствено, че Асканели е във ваканция. Това е всичко – заяви Тост.

На допълнителен въпрос – дали техническият директор може да отсъства по време на състезателен уикенд – той просто отказа да говори повече.

Само дни по-късно се появи информация, че Асканели може да се е запътил към Маранело. Според информация на auto motor und sport инженерът е на почивка в Римини и вероятната по-нататъшно посока на кариерата му е Ферари.

Асканели започва кариерата си в Скудерията в средата на 80-те години като инженер на Герхард Бергер. След това е работил с Аертон Сена. Връща се във Ферари през 1995 г. и остава там до 2001 г. Познава се добре с настоящия технически шеф в Маранело Пат Фрай от времето им в Макларън. За неговото място в Торо Росо пък се появи името на Джеймс Кий, който изненадващо напусна Заубер през февруари.