Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джовинаци доволен от представянето си през сезон 2020

Джовинаци доволен от представянето си през сезон 2020

809
0
Джовинаци Алфа Ромео
Антонио Джовинаци, снимка Алфа Ромео
Антонио Джовинаци сподели, че е доволен от представянето си през изминалата кампания. Пилотът на Алфа Ромео смята, че е подобрил своите умения, въпреки че спечели само 4 точки през сезона. Италианецът остава съотборник на Кими Райконен и през следващия сезон, въпреки слуховете, че ще бъде заменен от Мик Шумахер. В крайна сметка шампионът във F2 подписа с тима на Хаас, където ще си партнира с Никита Мазепин.

Джовинаци е част от акадамията за млади пилоти на Ферари заедно с Шарл Льоклер, Мик Шухамер, Калъм Илот и Робърт Шварцман. Това ще бъде трети пълен сезон с Алфа Ромео за италианският състезател. Размишлявайки върху представянето си, Антонио смята, че е постигнал голям напредък през 2020.

„Бих заявил, че подобрих своето каране през изминалия сезон. Чувствах се комфортно както в колата, така и в гаража. Всеки един пилот изпитва трудности през първия си сезон във F1. В първия момент всичко за мен бе непознато, но след като натрупах малко опит свикнах с тази обстановка. Рабира се, има доста неща, които трябва да се подобрят. Целта ни е да направим стъпка напред и да се боря за точки във всяка надпревара“, заяви Джовинаци.

Италианският състезател смята, че най- много е подобрил представянето си в състезанията.

„Определено имах проблеми в първата обиколка. Състезателното ми темпо също не бе добро. Много ми помогна работата с Кими Райконен, който е един от най-добрите пилоти в историята на F1. Доволен съм от напредъка, който постигнах, но ако искаме да се борим за по-предни места, трябва да свършим още много работа“, обобщи Джовинаци.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.