Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун нямал предпочитания кой ще спечели титлата

Екълстоун нямал предпочитания кой ще спечели титлата

75
0

Вездесъщият Чарлз Бърнард Екълстоун, който днес на пистата Ерманос Родригес отбелязва 86-ия си рожден ден, заяви, че всъщност нямал предпочитания кой от двамата претенденти ще спечели световната титла във Формула 1 тази година. Думите му, че корона за Нико Розберг би била добра само за него и тима му, били извадени от конткеста.

„Да, винаги съм казвал, че Люис Хамилтън е отличен шампион в нашия спорт, защото той пътува по целия свят и е прекрасен негов посланик. Но Нико би бил един нов първенец, още един шампион в спорта, което също е хубаво”, заяви Бърни и категорично подчерта: „Нямам предпочитания към никого.”

На пресконференцията в четвъртък Нико заяви, че е говорил с Бърни относно коментарите му в Остин, за които ClubS1 писа. Пилотът заяви, че е бил уверен от боса, че думите са извадени от контекста и не са точно предадени, а и всеки има право на мнение.

Екълстоун снощи направи още една уникална демонстрация на присъствието си, като се качи на опънатия в падока ринг на борците по мексиканска свободна борба. Не че се остави да го размятат, но купонът бе отличен, а присъствието му – важно.

Около него този уикенд има рядко виждана охрана и специална тента – толкова голяма, колкото тези наотборите.

Англичанинът идва на пистата с брониран SUV, което не е неочаквано в Мексико Сити, където има доста висока престъпност.

Друго негово изказване на политическа тема пък предизвика друга серия от противоречиви коментари.

„Определено съм за [Доналд] Тръмп. Ако изберат Хилъри [Клинтън], всичко остава същото”, сподели Бърни. „Тръмп ще се опита да промени много неща. Може да прецака много от тях. Но от промените ще има и много полза, сигурен съм. През април бях при Владимир Путин. Казах му, че Тръмп ще победи, ще дойде да го прегърне и след три години самият Путин ще управлява Америка. Мисля, че той сметна това за много забавно.”