Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун към пилотите: Ако пистата не ви харесва, вървете си вкъщи

Екълстоун към пилотите: Ако пистата не ви харесва, вървете си вкъщи

55
0

Управляващият търговските права във Ф1 Бърни Екълстоун се скара на пилотите затова, че недоволстват относно сигурността на трасето в Баку. Няколко състезатели изразиха своите опасения относно обезопасеността на някои от завоите и входа към бокса преди първите две свободни тренировки. Те смятаха, че въпросните зони крият рискове и са опасни заради високата скорост и липсата на зони за сигурност.

Хамилтън обаче не бе съгласен със своите колеги, като определи трасето като страхотно. Според него те се оплакват много за най-различни неща, без да имат основание за това. Като например за неравностите по старт-финалната права, които според Люис са част от състезанието. В тази връзка Екълстоун заяви, че който не е доволен от трасето, не е длъжен да се състезава.

„Мисля, че Хамилтън е прав, коментира британският милиардер. – Ако те не искат да карат, не е нужно да го правят. От тях зависи. Това е пистата и ако те не я харесват, могат да си ходят вкъщи. Това е трасе, което според мен е за смели пилоти с „топки“. Мисля, че Нико се оплакваше от скоростта към входа на бокса. Отидете и вижте дали той има спирачки на колата, защото зависи от него колко бърз ще е на това място.“