Начало Автомобили Еуратек Ауто ООД откри своя нов Шкода център в Пловдив

Еуратек Ауто ООД откри своя нов Шкода център в Пловдив

839
0
Шкода център Пловдив

Еуратек Ауто ООД откри своя нов Шкода център в град Пловдив. С него, оторизираните търговски обекти на Шкода в Пловдив станаха два, и общо 14 за страната. Новият Шкода център в Пловдив се намира на бул. „Карловско Шосе” и разполага с 921,16 м2 изложбена част, 871 м2 сервизна част, и складови площи.

Официалните гости, които уважиха събитието бяха зам. Чешкия Посланик в България – г-н Ярослав Камас, представители на марката от централата на Шкода в Чехия – г-жа Луцие Кун – Регионален Търговски Директор за Източна Европа и инж. Томаш Кубин – Регионален Мениджър за Югоизточна Европа. Специалeн гост на събитието бе и г-н Дамян Войновски, главен секретар изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” – Пловдив. Над 100 клиента и фенове на марката Шкода се присъединиха към празника и се насладиха на разнообразна музикална програма и перлата на вечерта – един от малкото в България, ретро модели Шкода 450 Спартак, произведен през 1958 г.

Новият Шкода Център Пловдив е изграден, съгласно новия корпоративен дизайн и стратегията „Human Touch” на чешкия бранд Шкода. Отговаряйки на високите стандарти на Шкода, представителство гарантира максимална удволетвореност на своите клиенти, предлагайки им висококачествено търговско и сервизно обслужване.

В търговската част на представителството, не липсват и технологични нововъведения, като интерактивния 3D автомобилен конфигуратор, позволяващ визуализацията на всеки модел с различно оборудване и рзлични варианти на интериор.

Приемът на автомобили за ремонт и поддръжка в сервиза, ще се извършва по най- иновативна система на Шкода – Директен прием, съгласно която, приемането и огледа на автомобила за ремонт ще става с присъствието едновременно и на клиента.

Въвеждането на новата корпоративна визия наложи ребрандирането на 2 165 обекта в цял свят до момента и ще продължи и в бъдеще до пълното 100% ребрандиране на всички обекти на марката в световен мащаб. В България, този процес стартира с ребрандирането на Шкода център Варна,  като до края на 2017 година ще бъдат обновени всички търговски обекти на марката в страната.

 

Шкода – 120 годишна история

Със своята сто и двадесет годишна история дружеството Шкода Ауто се нарежда сред 5те най-стари производители  на автомобили в света! Историята на  завода започва през декември 1895 г., когато механикът Вацлав Лаурин и Вацлав Клемент решават да превърнат хобито си на заклети велосипедисти в професия и отварят цех за производство на велосипеди. Велосипедите Славия, които те произвеждат, бързо набират популярност и търсенето им постоянно нараства. През 1899 г. в цеха на Лаурин и Клемент  се произвежда първия мотоциклет, а през 1905 г. – първият двуместен автомобил – Вотюрет А. 

Нов тласък в развитието на предприятието дава обединението през 1925 г. с най-голямото за  времето си  предприятие в Чехия –   Пилзенските заводи Шкода, основани от инж. Емил Шкода. Производството се модернизира, а автомобилите вече носят  марката Шкода. 

Най-новата история на Шкода започва през 1991г., когато завода се придобива от концерна Фолксваген. Обединявайки сили с най-големия европйски производтел на автомобили, днес Шкода бележи стремителен ръст на своите продажби на повече от 100 пазара по целия свят. През 2014г. се произвеждат  рекордна бройка автомобили за една година – 1 милион! 

„Целта за 2016 година е производството на автомобили Шкода да достигне 1,5 милиона” – заяви в речта си, по време на официалната церемония Регионалния Търговски Директор за Източна Европа– инж. Зднек Трукса.