Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Доминацията на Мерцедес вреди на Ф1

Екълстоун: Доминацията на Мерцедес вреди на Ф1

27
0
Бърни Екълстоун
Бърни Екълстоун, снимка Mirko Stange

Управляващият търговските права във Ф1 Бърни Екълстоун смята, че доминацията на Мерцедес в последните 2 години вреди на спорта. Немският гигант спечели убедително титлите през 2014 г., и изглежда, че това ще се случи и през този. Интригата е само кой ще е първенец при пилотите – Хамилтън или Розберг.

Люис спечели короната миналия сезон и има сериозна преднина и през този от 28 точки. Доминацията на един отбор никога не се е харесвала на Бърни, а такива имаше вече 3 различни за последните 15 сезона – първо на Ферари (2000-2004), след това на Ред Бул (2010-2013), а сега и на Мерцедес.

„Това, което ни липсва, е повече конкуренция на Мерцедес, заяви британският милиардер. – Всички останали проблеми на Формула 1, които се коментират, са изфабрикувани и целят разсейване от основния проблем. Мерцедес свършиха най-добрата работа в подготовката си за промяната в правилата и връщането на турбо двигателите. Това е истината и трябва всички да я приемат и да направят нещо спешно по въпроса.“

„Доминацията на Хамилтън и Розберг вреди на Формула 1. Ферари пробват да направят нещо, но все още не са готови. Това обаче не променя много ситуацията и преди всяко състезание можеш да се обзаложиш, че ако болидите на Мерцедес нямат технически проблем, ще финишират първи и втори.”