Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун води разговори за F1 старт в Лас Вегас

Екълстоун води разговори за F1 старт в Лас Вегас

25
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун води разговори за старт от Формула 1 в Лас Вегас. Управляващият търговските права на F1 сам обяви това пред британския вестник Индипендънт.

Той преговаря за състезание по прочутия Лас Вегас Стрип. По-рано тази година близо седемкилометровата дистанция бе обявена за най-прочутата туристическа забележителност в света в проучване на Дейли Мейл. Екълстоун никога не е крил желанието си за повече надпревари в Съединените щати. Англичанинът, който след няколко дни ще навърши 84 години, явно предприема нов подход, след като дискусиите за старт в Ню Джърси не сполучиха.

– От Вегас заявиха, че са готови и (състезанието) със сигурност ще е на Стрип – обяви Бърни.

Той все пак призна, че няма гаранции, след като ентусиастите в Ню Джърси не успяха да съберат необходимите средства:

– В крайна сметка милион страни искат да са домакини на надпревара от Формула 1, но не могат да си го позволят.

F1 календарът понастоящем се състои от 19 старта. За догодина е предвидено състезание в Мексико, през 2016 г. се очаква присъединяването и на Баку, като Екълстоун не очаква някое от настоящите да пропадне. Това означава над 20 надпревари за един сезон:

– С добавянето на Баку е по-вероятно да отидем на над 20 старта, отколкото да загубим състезание.

Бърни лично представи проекта за писта в Азербайджан в началото на октомври. Заедно с министъра на младежта и спорта Азад Рахимов той показа конфигурацията, която отново е дело на архитект Херман Тилке.

– Азербайджан е последното допълнение в календара на Формула 1 и съм доволен да видя, че е създадена иновативна улична писта – коментира тогава Бърни.