Начало Автомобили Европейските продажби на Ford с ръст от 12% през септември

Европейските продажби на Ford с ръст от 12% през септември

32
0

Продажбите на Ford в Европа се увеличиха рязко през септември, като пазарният дял на марката стигна до тригодишен връх вследствие на силното търсене на леките и лекотоварни автомобили на Ford.

Количеството реализирани на Стария континент автомобили се увеличи с 12% до близо 130 000 коли за месеца – почти двойно на ръста от 6.8% в индустрията. За първите девет месеца на годината продажбите на Ford са нараснали със 7.8%, задминавайки ръста в бранша от 6.1%.

Бързото темпо помогна на Ford да извоюва 9% пазарен дял на 20-те европейски пазара, ръст от 0.4 процентни точки за последната година и най-добрият месечен пазарен дял на компанията от март 2012. За периода януари-септември 2014 пазарният дял на Ford в Европа е 8.1%, ръст от 0.2% за последната година и най-високото ниво от 2011 г.

Продажбите на лекотоварни автомобили на Ford възлизат на 28 200 броя през септември, увеличение от 42% на годишна база. Делът на Ford на пазара на лекотоварни автомобили се е увеличил с 3.3 процентни пункта до 14.9%, превръщайки Ford в най-продаваната марка лекотоварни автомобили в Европа за септември.

– Страхотен знак за възхода на Ford е първото му място по продажби на лекотоварни автомобили през септември, благодарение на новата и увеличена гама Ford Transit – заяви вицепрезидентът за маркетинг, продажби и услуги във Ford-Европа Ролант де Ваард. – От гледна точка на леките автомобили, навлизаме в поредния натоварен и вълнуващ период с представянето на новите Focus и Mondeo още тази година, последвани от C-MAX, S-MAX, Mustang, Edge и още други – през следващата.

Търсенето сред цялата гама автомобили на Ford през септември бе силно, водено от Fiesta, която бе с най-добрите си септемврийски продажби от 2010 г.; Kuga отбеляза най-добрия септември от представянето на първия модел през 2008 г.; Ranger с най-добрия септември от представянето му през 1993; гамата лекотоварни автомобили Transit, включваща Transit, Transit Custom, Transit Connect и Transit Courier, с най-високите месечни продажби на модел Transit от 1993 г.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.