Начало Moto News Екипът на Monster Energy Yamaha в MotoGP бе представен в Индонезия

Екипът на Monster Energy Yamaha в MotoGP бе представен в Индонезия

361
0
Yamaha, Маверик Винялес, Валентино Роси
Маверик Винялес и Валентино Роси; снимка: Ямаха

Отборът Monster Energy Yamaha MotoGP представи цветовата схема и структурата си за 2019 г. в хотел „Четири сезона“ в Джакарта, Индонезия. Представянето мина под мотото „Beast Mode On“ или „Режим Звяр“. С него се затвърждава новият спонсорски договор между Yamaha и Monster Energy, както и готовността на екипа за официалния тест на IRTA в MotoGP на пистата Сепанг в Малайзия.

Новият екип на Yamaha Factory Racing за MotoGP представи своята чисто нова цветова схема. Тя отразява дългосрочния глобален съюз на Yamaha с новия титулярен спонсор на екипа – компанията Monster Energy. Спонсорският договор беше подписан миналото лято. Той дойде напълно естествено, тъй като Monster Energy спонсорира няколко отбора на Yamaha от 2013 г., както и пилотите в различни състезателни класове, включително Валентино Роси и Маверик Винялес. Monster Energy и Yamaha изразяват взаимната страст за състезанията, като отборът обяви, че ще превърнат своя слоган „Beast Mode On“ за 2019 г. в предизвикателство на шампионата в MotoGP.

На събитието бе президентът на Yamaha Motor Racing и старши генерален мениджър на отдела за моторни спортове Коюичи Цуджи. Присъстваха още изпълнителният директор на Yamaha Motor Racing Лин Джарвис и вицепрезидентът по спортния маркетинг на Monster Energy Мич Ковингтън. Мениджърите споделиха вълнението си да започнат подготовката за 2019 г. и новата структура на Yamaha, след като Хироши Ито наскоро се присъедини към отдела за развитие на Motorsport като генерален мениджър. Такахиро Суми пък стана новият лидер на MotoGP Group.

Пилотите Валентино Роси и Маверик Винялес дадоха ясно да се разбере, че с нетърпение очакват да започнат екшън в официалния тест на 2017 IRTA MotoGP на Сепанг след два дни

Валентино е най-успешният пилот на Yamaha. 2019-а е неговият 14-ти сезон с производителя, откакто се присъедини към заводския екипа през 2004 г. Деветкратният световен шампион е настроен да спечели победи в шампионата за 7-а поредна година, след като се върна през 2013 г.

Маверик Винялес се присъедини към екипа през 2017 г., след като натрупа двегодишен опит в кралския клас. Той стана 3-и в първи си сезон с Yamaha. Въпреки че сезон 2018 се оказа труден, испанецът запази високата си мотивация и спечели състезанието на Филип Айлънд. Той завърши сезона на четвърто място като цяло, само пет точки зад пилота на 3-а позиция. Роси и Винялес представиха мотоциклета Yamaha YZR-M1 за 2019 г. Цветовата схема е напълно променена от черното на Monster Energy до Yamaha Factory Racing, включващ фино синьо и добавят още повече динамика към елегантния дизайн.