Начало Рали Екатерина Стратиева защити европейската си титла

Екатерина Стратиева защити европейската си титла

43
0

Екатерина Стратиева за втора поредна година спечели титлата при дамите в Европейския рали шампионат (ERC). През 2014 г. тя триумфира с навигатор Кармен Поенару (Румъния), а сега постигна този успех в партньорство с Юлияна Нирфаш (Унгария).

Тандемът премина през редица проблеми по време на последния кръг от ERC сериите – Рали дьо Вале, Швейцария, но в крайна сметка успя да се пребори с конкуренцията на Мартина Данхелова (Чехия).

В първия ден на ралито теч на гориво за малко не подпали бегачката Citroen C2 на Катя, а във втория проблеми със съединителя за малко не принудиха двете дами да спрат участието си. В началните етапи Екатерина трябваше да се справя с управлението на автомобила без помощта на хидравликата, но за заключителните 3 отсечки аварията е била отстранена. След финала Стратиева каза: „Чувствам облекчение, че успяхме да финишираме въпреки всички трудности, пред които се изправихме. Много съм доволна, че защитих титлата си от миналата година, защото преминах редица тежки изпитания.“

В следващите дни Екатерина ще даде пресконференция, на която ще сподели повече подробности за емоциите след успеха и трудностите, които трябваше да преодолява през 2015 г.