Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ефектът от три поредни старта върху екипите е по-лош от очакваното, сподели...

Ефектът от три поредни старта върху екипите е по-лош от очакваното, сподели Шафнауер

46
0
бокс,механици,Форс Индия

Отборите от Формула 1 не очакват в календара за следващия сезон да има три последователни надпревари като през 2018 г. Тази година Гран при на Франция, Австрия и Великобритания са една след друга и екипите са по-натоварени от обичайно. Главният оперативен директор на Форс Индия Отмар Шафнауер обясни, че ефектът върху хората в тимовете е дори по-лош от очакваното.

„Догодина ще има някои последователни състезания, но не и три едно след друг като сега. Подобно нещо ни се случва за първи път и определено е изморително. Виждам как влияе на механиците и останалия ни персонал. Те са направо изтощени. Изобщо не очаквах положението да е толкова зле. Казваха ми, че ще е трудно, а аз си мислех: „Аха, да бе”. Но наистина е така. Съставящите календара трябва да имат предвид ситуацията за догодина”, обясни Шафнауер.

Той допълни, че около една четвърт от персонала на Форс Индия не е имал никаква почивка по време на трите последователни седмици със състезателни уикенди. Сред тях са шофьорите на транспортни камиони, които освен това се грижат за моторхоума, кетъринга и т.н. Това са общо около 70 души, което е значителен брой за тим като Форс Индия с 400 служители. На някои от екипите се наложи да наемат допълнително хора, за да се справят с работата и придвижването между отделните надпревари.

Съсобственикът на Форс Индия Виджай Маля заяви от своя страна, че подобно натоварване би било приемливо единствено в случай, че приходите на тима се увеличат. Той посочи, че ако стартовете станат повече от 21 при всички положения ще са необходими повече служители, а това ще доведе до по-високи разходи.

От Ред Бул пък се опитаха да намерят забавното в ситуацията и заедно с реакциите на пилотите си Макс Верстапен и Даниел Рикиардо от квалификацията на Силвърстоун публикуваха симптомите на измислена болест, наречена „хроничен триплитис”. Сред тях са незабавно настройване на GPS-а и потегляне за Хокенхайм след финала на надпреварата във Великобритания; обръщане към всички членове на семейството ти с „приятел”, тъй като си забравил имената им; странен аромат на дрехите в гардероба ти, който след известно време класифицираш като „чисти са”; разочарование, когато кучето ти не подобри времето си за обиколка на парка при разходка, която упорито настояваш да наричаш „първа свободна тренировка”.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.