Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 E23 Hybrid е с добър потенциал на пистата в Китай, отчете тимът...

E23 Hybrid е с добър потенциал на пистата в Китай, отчете тимът на Лотус

48
0

Тимът на Лотус отчете, че болидът E23 Hybrid има добър потенциал на пистата в Шанхай, където този уикенд ще се проведе трети кръг от световния шампионат на Формула 1.

Джолион Палмър кара в първата тренировка за екипа от Енстън, а във втората Ромейн Грожан се върна зад волана. Заедно с Пастор Малдонадо тримата работиха по обичайната програма за настройки и поведение на гумите.

„Нямах търпение да карам Е23 по време на Гран при уикенд и изживяването на пистата не ме разочарова”, коментира Палмър, след като направи 25 обиколки и даде 15-то време сутринта. „Пистата бе доста мръсна и това бе допълнително предизвикателство. Трябваше да науча бързо конфигурацията, тъй като не бях карал в Шанхай, но като цяло съм доволен.”

Грожан призна, че по принцип предпочита да кара и в двете тренировки, но успя да изпълни програмата си. Той натрупа 32 обиколки и се класира девети в следобедната сесия.

„Автомобилът като цяло върви доста силно. Има някои области, в които можем да подобрим нещата, но стартът бе добър”, допълни Ромейн.

Малдонадо приключи петъка с общо 53 тура, като той бе 11-ти и в двете тренировки. Венецуелецът не се чувстваше на 100% доволен от автомобила си, но отчете прогрес в рамките на сесиите и определи деня като добър.

„Солиден ден за нас, нямаше проблеми”, каза и директорът операции на пистата Алан Перман. „Джолион свърши страхотна работа при първото си сядане в болида за официална тренировка. Остана само на шест десети от секундата от Пастор, което е чудесно. Пастор и Ромейн пък регистрираха добър напредък с настройките си, а има и допълнително поле за работа. Утре ще видим какво още е възможно.”