Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун готов да помогне за решаването на проблемите в F1

Екълстоун готов да помогне за решаването на проблемите в F1

82
0
Бърни Екълстоун

Бившият бос на Формула 1 Бърни Екълстоун заяви, че е готов да помогне за разрешаването на проблемите в спорта в последно време, свързани с организаторите на състезанията и шефовете от Либърти Медия.

Асоциацията на промоутърите, която представя 16 от 21 домакини на състезания от календара на F1, изрази недоволството си от това, че във все повече страни излъчването на надпреварите е по платени телевизионни канали.

Това според тях води до постоянното намаляване на зрителите по света. По-късно промоутърите на Гран при на Мексико се дистанцираха от позицията на асоциацията (AOP), въпреки че са сред нейни членове.

Екълстоун, който е почетен председател на F1, изрази готовност да помага. Той вече изрази несъгласието си с някои от подходите и вижданията на Либърти Медия.

„Ако искат да участвам, ще участвам, от тях зависи,  каза 88-годишният Екълстоун пред британския Дейли Мейл. – Аз съм служител на компанията и ще направя каквото ми кажат. Ако искат да помогна, ще го направя. Не искам да лежа на смъртно легло и да гледам как спортът, който създадох, пропада.“