Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун иска почивки по време на състезанията

Екълстоун иска почивки по време на състезанията

32
0

Управляващият търговските права във F1 Бърни Екълстоун обяви, че иска в спорта да има почивки по време на състезанията. Според него спортът трябва да се пренасочи към използването на по-кратки формати, като например две по-къси състезания за сметка на едно дълго, за да удовлетворява младите фенове.

„Хората вече имат много по-малък диапазон на внимание, затова много спортове въвеждат по-кратки формати за провеждането си, каза британският милиардер пред Auto Motor Und Sport. – Телевизионните аудитории за Бразилия се покачиха значително, тъй като заради силния дъжд и няколко катастрофи имаше два старта.

– Трябва да разгледамо традиционния формат за едно дълго състезание. Две 40-минутни състезания с 40-минутна почивка между тях, в която пилотите да говорят пред медиите, ще бъде атрактивна за зрителите, телевизионните компании, спонсорите и рекламодателите. Всички ще го заобичат.“

Екълстоун също така очаква част от заводските тимове в шампионата да напуснат спорта през следващите години, като не изключва това дори да са някои от водещите екипи. „Напълно възможно е Мерцедес и Ферари да се махнат, но ако от това състезанията станат по-добри, това може и да не е чак толкова мрачно бъдеще за спорта, каза Бърни.

– Трябва да очакваме, че производителите на коли могат да ни напуснат по всяко време. Мерцедес ще се оттегли в деня, когато ще е най-добре за тях. Това се е случвало и преди – спомнете си за Хонда, за БМВ, за Тойота. Те си тръгнаха, когато Формула 1 свърши работата, която им се искаше.“