Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун заплаши да развали споразумението за двигателите

Екълстоун заплаши да развали споразумението за двигателите

105
0

Управляващият търговските права във Ф1 Бърни Екълстоун заплаши, че може да развали споразумението за правилата за двигателите, ако представянето на моторите не се изравни в бъдеще.

Миналата седмица тимовете, производителите, ФИА и Бърни Екълстоун постигнаха съгласие относно регулациите за задвижващите системи за 2017 г., които целят намаляване на разходите, гарантиране на доставка на частните отбори и близко представяне на двигателите. Според източници идеята била разликата в моторите да бъде такава, че да не дава повече от 0.3 сек на обиколка при равни други условия на писта като Каталуня в Барселона.

Запитан дали е доволен от постигнатото споразумение за правилата за двигателите, Екълстоун заяви: „Нямам нищо против пътя, по който се тръгва. За нас няма разлика. Единственото нещо, което искаме, е двигателите да бъдат изравнени.”

На въпрос дали новите правила ще проработят, британският милиардер отговори: „Нека да изчакаме и да видим. Ако не, всичко ще бъде премахнато и ще започнем отново с нови правила, с които двигателите да бъдат по-прости. Атмосферните двигатели, които имахме, бяха малко или повече равни. Всички те достигнаха максимума.”

Екълстоун заяви още, че идеята за алтернативен доставчик на двигатели вече окончателно е изоставена, тъй като според него никой независим производител не би се захванал да създава такива мотори при тези правила.