Начало Автомобили Eclipse Cross получи 5-звезден рейтинг за сигурност

Eclipse Cross получи 5-звезден рейтинг за сигурност

37
0

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) обяви, че кросоувър SUV моделът Eclipse Cross е получил максималния 5-звезден рейтинг за сигурност при удар според тестовете на JNCAP*1 и ASV++*2 рейтинг за активна безопасност. Тези рейтинги доказват високите нива на защита, които Eclipse Cross демонстрира по отношение на избягването на наранявания и сериозни травми на пътниците в купето.

Eclipse Cross e изграден с усъвършенстваната RISE конструкция на Mitsubishi, чийто дизайн поглъща енергията при удар, запазвайки купето без деформации, а коланите и седемте SRS въздушни възглавници осигуряват високи нива на пасивна безопасност.

Въпреки че основен приоритет при създаването на това SUV купе е дизайнът, подобренията във фаровете, броните и други детайли от предната част на автомобила демонстрират грижа и към пешеходците. FCM (Forward Collision Mitigation) системата осигурява отлично представяне и в сектор активна безопасност.

Освен на JNCAP тестовете за 2018, Eclipse Cross получи 5-звезден рейтинг и на Euro NCAP, австралийските и новозеландски тестове, както и NCAP стандартите на азиатския регион и региона на Латинска Америка. 

*1 Японска оценъчна програма, създадена от Министерството на инфраструктурата, транспорта и туризма, заедно с Националната агенция автомобилна безопасност и помощ за жертвите на катастрофи
*2 Превозно средство с повишена безопасност – учреден от Министерството на инфраструктурата, транспорта и туризма