Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Един или два стопа за смяна на гуми в Унгария

Един или два стопа за смяна на гуми в Унгария

56
0

Един или два питстопа за смяна на гуми ще направят пилотите в Гран при на Унгария. На разположение на тимовете в уикенда на Хунгароринг ще бъдат типовете суперсофт, софт и медиум. През миналия сезон със същите типове пилотите масово направиха по 2 стопа, използвайки суперсофт и софт.

С въвеждането на по-издръжливи гуми от страна на Пирели тази година се очаква не малко отбори да опитат стратегия само с един бокс. Още повече, че на това трасе изпреварванията са много трудни, тъй като има само една по-дълга права.

Очакванията са за пилотите от топ 10 в квалификацията изборът на тактика с 2 стопа да бъде потегляне със суперсофт, смяна за софт и след това втори стоп отново за суперсофт или софт.

Ако заложат на един стоп, пилотите може и да стартират със суперсофт или дори софт, ако прескочат втората част на квалификацията с тях, и преди средата на дистанцията да поставят медиум.

Има вариант и за подход с един стоп с използването първо на суперсофт и после на софт. При традиционно високите температури на Хунгароринг и голямото натоварване върху гумите, тази тактика изглежда трудно осъществима.

Минималното задължително налягане на предните гуми за уикенда край Будапеща е 18.5 psi, а за задните е 17.5 psi. Кембърът на предните гуми не може да бъде по-голям от -3.75 градуса, а на задните повече от -2.00 градуса.