Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Един питстоп за смяна на гуми на Монца

Един питстоп за смяна на гуми на Монца

81
0

Един питстоп за смяна на гуми се очаква да направят пилотите в състезанието за Гран при на Италия на Монца този уикенд. На разположение ще бъдат типовете суперсофт, софт и медиум.

С оглед на голямата издръжливост на продуктите на Пирели и по-ниските нива на износване на гумите заради малкото завои на трасето, то за пилотите едва ли ще представлява трудност да затворят състезанието с един питстоп.

За тези в топ 10 от квалификацията най-вероятният избор е потегляне със суперсофт, с който са карали във 2-ата част на квалификацията. И смяна към софт преди преполовяването на дистанцията.

За тези извън челната десятка на старта е възможен различен подход – стартиране със софт и преминаване към суперсофт след средата на състезанието.

През тази година се очаква максималната скорост да е по-ниска заради по-големите гуми и по-широкия болид, но скоростта в завоите да бъде до 30 км/ч по-висока.

Задължителното минимално налягане на гумите за тази година е 23.0 psi за предните и 21.0 psi за задните. Максималният кембър на предните гуми може да е – 3.00 градуса, а на задните -2.00 градуса.