Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Един стоп за смяна на гуми очакват от Пирели на Ерманос Родригес

Един стоп за смяна на гуми очакват от Пирели на Ерманос Родригес

140
0
гуми,Пирели

Един стоп за смяна на гуми очакват от Пирели в Гран при на Мексико на пистата Ерманос Родигес. На разположение на отборите за уикенда ще бъдат най-меките възможни типове – суперсофт, ултрасофт и хиперсофт. Същите бяха те и през миналата година, когато почти всички изкараха състезанието с един бокс.

През тази година обаче типовете са по-меки с една стъпка, което би трябвало да направи задачата пред пилотите да изкарат с един питстоп малко по-трудна. За тези в топ 10 от квалификацията най-логичната стратегия изглежда стартиране с хиперсофт и преминаване към суперсофт след около 20-25 обиколки.

За тези, които останат извън 3-ата част на квалификацията и имат свободен избор, по-удачният вариант изглежда да потеглят с нов комплект ултрасофт и да го сменят със суперсофт преди средата на дистанцията. Тактика с 2 стопа е много малко вероятна заради ниските нива на износване и многото време, което се губи заради дългия питлейн.

Всички тези сметки обаче може да се объркат, ако завали дъжд, каквито прогнози има. Валежи се очакват и за 3-те дни от състезателния уикенд. Най-много дъжд се очаква в събота, а за неделя преваляванията ще бъдат слаби.

Минималното задължително налягане на предните гуми по правилник трябва да е 20.5 psi, а на задните 20.0 psi. Максималният разрешен кембър на предните гуми е -3.50 градуса, а на задните -2.00 градуса.

Изборът на типове гуми на всички пилоти за уикенда в Мексико можете да видите на графиката вдясно: