Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Една обиколка на Сузука – в 16-ти завой е най-добрата възможност за...

Една обиколка на Сузука – в 16-ти завой е най-добрата възможност за изпреварвания

71
0
Сузука

Рекордът за обиколка на пистата Сузука принадлежи на Кими Райконен – 1:31.540 мин – и е от 2005 г.

Миналата година Себастиан Фетел спечели полпозишъна и надпреварата на дългото 5,807 км трасе, а най-доброто постижение за тур в надпреварата бе на съотборника му в Ред Бул Марк Уебър.

Състезанието се състои от 53 обиколки. Пистата има 18 завоя – 10 десни и 8 леви.

 

Завой 1 се преминава почти на пълна газ, кракът се дърпа от педала за секунди. Извежда на правата към по-бавния завой 2.

Завои 3-6 съставляват секция с бързи смени посоката на движение. Необходимо е добро сцепление на предните гуми, за да се избегне нестабилност в тази част на колата, тъй като това би довело да намаляване на скоростта.

Завой 7 изисква внимание от състезателите при подаването на газ заради изкачването. Препоръчва се да се преминава на четвърта предавка, за да се качи на пета при приближаването върха на хълма. Би трябвало да се стигне шеста преди завой 8.

Завои 8 и 9 съставляват прочутата крива Дегнер. Първата част е къса и тясна. Трябва да се подходи внимателно заради опасните бордюри от вътрешната страна. Важно е обаче да се мине близо до тях. При най-малка грешка се изтървава контролът над колата и следва удар в стената.

В завой 11 се спира сериозно и се преминава на втора.

13 и 14 формират Спуун, където лесно може да се дестабилизира предната част. Важно е да се ускори от рано, тъй като се излиза на права.

Завой 15 е 130R – почти на пълна газ, но това никак не е лесно с пълен догоре с гориво болид.

В завой 16 е основната възможност за изпреварвания.